Rõivas Kiievis: EL ei kavatse ka edaspidi tunnustada Krimmi annekteerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peaminister Taavi Rõivas ja Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk.
Eesti peaminister Taavi Rõivas ja Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk. Foto: Tauno Tõhk

Peaminister Taavi Rõivas kinnitas teisipäeval Kiievis Ukraina peaministri Arseni Jatsenjukiga kohtudes, et Euroopa Liit ei kavatse ka edaspidi tunnustada Krimmi annekteerimist ja Ukraina igakülgne toetamine on jätkuvalt Euroopa tähtsamaid ülesandeid.

Rõivas kinnitas Jatsenjukiga kohtudes, et kuuldused Venemaa konstruktiivsemast hoiakust Ukraina suunal tunduvad tugevalt liialdatud, sest paraku ei ole Venemaa poolt näha ühtegi reaalset sammu, mis oleks otseselt suunatud Ukraina territoriaalse terviklikkuse taastamisele.

«Ärgem unustagem, kuidas Ukraina konflikt üldse alguse sai ega ka seda, et Venemaa ei ole muuhulgas teinud midagi selleks, et Ukraina saaks taastada kontrolli oma piiride üle, nagu näevad ette Minski kokkulepped,» ütles Rõivas.

Eelmisel aastal osaliselt jõustunud Euroopa Liidu ja Ukraina vahelisest vabakaubandusleppest rääkides ütles Rõivas Jatsenjukile, et Ukraina peaks kasutama täielikult ära leppest tulenevad võimalused ning pakkus Eesti toetust lepingu ellurakendamisel.

Rõivas tunnustas Ukraina valitsust oluliste reformide elluviimise eest, rõhutades samal ajal, et tõhustada tuleb korruptsioonivastast võitlust ning kohtusüsteemi toimimist. Samuti on oluline jätkata detsentraliseerimisega.

Rõivas sõnas, et nii Ukraina avaliku sektori kui ka teiste reformide puhul on heaks eeskujuks edukalt ellu viidav politseireform. «Samuti ootame, et Ukraina teeks veel käesoleval aastal kõik, et vastata täielikult Euroopa Liiduga viisavabaduse kehtestamise tingimustele,» ütles Rõivas kohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles