Politsei hakkab uurima Otepää hotellipõlengut süütamise paragrahvi järgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei alustab Otepää Bernhardi hotelli tulekahju uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi mis käsitleb süütamist.

Kriminaalmenetlus algatatakse tänase päeva jooksul, ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina Postimehele.

Ta märkis, et praeguseks ei ole kedagi põlengu asjus kahtlustatavana üle kuulatud. Kostina sõnul on süütamine hotellipõlengu uurimise esialgne versioon. Põlengu põhjuse selgitab välja ekspertiis. Karistusseadustik näeb süütamise eest kohtus süüdimõistmisel karistusena ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.

Otepääl süttis eile õhtul põlema kahekorruseline hotell Bernard. Päästjatel kulus hoone kustutamiseks üle üheksa tunni. Kustutustööde ajal sai üks päästja vingumürgituse, kiirabi toimetas ta tervisekontrolliks haiglasse. Hoone hävis tules pea täielikult. Hotellis külastajaid ei olnud ning hoone oli tulekahju puhkemise ajal praktiliselt inimtühi.

Põlenud spaa omanikfirma on Bernhard SPA Hotell OÜ, millel tänase seisuga maksuvõlg riigi ees puudub. Viimase poole aasta jooksul on küll iga kuu kuni 1500 euro suurune maksuvõlg mõneks päevaks tekkinud, aga see on üsna tavapärane ja on sageli põhjendatav raamatupidamislikult.

Ettevõttes töötab kolm inimest, kelle eest tööjõumaksud on makstud. 2014. aastal kasvas ettevõtte käive 50 protsendi võrra 204 930 euroni. Kasum oli napp 6009 eurot, mis oli siiski pea kolm korda suurem kui 2013. aastal. Jaotamata kasumit on ettevõttel kogunenud 10 755 eurot. Eelmise aasta aruannet ettevõte veel esitanud pole, kuid selle esitamise tähtaeg on alles 1. juuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles