Silvergate’is osalenud Kalev Lillost sai Reformierakonna piirkondade divisjoni juht

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna fraktsiooni selle aasta esimesel maakonnavisiidil käisid riigikogu liikmed külas Raplamaa kogukonnakeskustel ning kohtusid tegusate ettevõtjatega.
Reformierakonna fraktsiooni selle aasta esimesel maakonnavisiidil käisid riigikogu liikmed külas Raplamaa kogukonnakeskustel ning kohtusid tegusate ettevõtjatega. Foto: Facebook

Reformierakonna rahastamisskandaali 2012. aastal kistud tollane riigikogu liige Kalev Lillo töötab alates sellest aastast partei piirkondade divisjoni juhina.

«Tema peamiseks tööülesandeks on erakonna piirkondade ettevalmistamine kohalikeks valimisteks 2017,» kinnitas Reformierakonna pressiesindaja Silver Pukk. Kalev Lillo töötasu Reformierakond ei avalikusta.

Reformierakonna eelmine piirkondade juht Reimo Nebokat, kes töötas selles ametis alates 2008. aastast, sai jaanuari keskpaigas erakonna peasekretäriks. Eelmine peasekretär Martin Kukk otsustas pühenduda tööle riigikogus ja lahkus ametist.

Lillo mullu 18. mail esitatud majanduslike huvide deklaratsioonist selgub, et üle-eelmisel aastal oli tema riigikogu liikmena ametikohal saadud sotsiaalmaksuga maksustatav tulu 41 604 eurot. Tema kõrvaltegevusteks on märgitud MTÜ Eesti Reformierakonna nõustamine perioodil 1. mai kuni 31. detsember 2014.

2011. aastal Harju- ja Raplamaa valimisringkonnas riigikokku kandideerinud Lillo kogus 474 häält. Ta oli üleriigilises nimekirjas 11. kohal, mis tagas talle kompensatsioonimandaadiga pääsu riigikokku. Möödunud aasta parlamendivalimistel sai ta 168 häält. Lillo oli üleriigilises nimekirjas 8. kohal, kuid valituks ei osutunud.

Silver Meikar algatas Reformierakonna rahastamisskandaali, kui väitis, et Kalev Lillo andis talle ümbrikus raha, mille Meikar annetas 2009. ja 2010. aastal Reformierakonnale. Kalev Lillo lükkas Silver Meikari väited tagasi, öeldes, et ei ole Meikarile raha andnud. Riigiprokuratuur alustas 22. mail 2012. aastal kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 402-1 tunnustel, mis näeb ette vastutuse erakonna majandustegevusele ja varale kehtestatud piirangute rikkumise eest. Kuna kahtlustus kinnitust ei leidnud, siis uurimine lõpetati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles