Laevakaitsjad otsustasid enda süüdimõistmise edasi kaevata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevakaitsjad.
Laevakaitsjad. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Indias vangimõistetud Eesti laevakaitsjad otsustasid esitada kõrgemale kohtule edasikaebuse ning üheaegselt ka avalduse kautsjoni vastu vabastamiseks, teatas välisministeerium.

«Täna esitasid advokaadid Madurai kohtusse edasikaebuse ja kautsjoni taotlemise avaldused,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Maria Belovas kolmapäeval BNSile.

Ministeeriumi andmeil külastasid advokaadid laevakaitsjaid viimati 19. jaanuaril ning said siis ka kõigilt meestelt allkirjad avaldustele.

Advokaatide andmeil määratakse kohtuistungi aeg, kus arutatakse laevakaitsjate kautsjoni vastu vabastamist, eeldatavasti kuu aja jooksul, ütles välisministeeriumi esindaja.

Laevakaitsjate otsus edasi kaevata tähendab, et nad ei hakka taotlema armuandmist.

Tamil Nadu politsei arreteeris 2013. aasta 18. oktoobril piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli indialaste, brittide ja ukrainlaste kõrval ka 14 Eesti kodanikku. Sama aasta detsembris esitati kogu kinnipeetud meeskonnale süüdistus ebaseaduslikus kütuse tankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ja ebaseaduslikus territoriaalvetesse sisenemises.

Vahepeal mitu kohtuastet läbinud kohtuasja saatis India ülemkohus tagasi alama astme Tuticorini kohtusse, mis tegi oma otsuse 11. jaanuaril, määrates süüalustele viieaastase vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles