Harku vald palus Jürgen Ligilt Tabasalu juhtumi pärast vabandust

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabasalu ühisgümnaasiumis allkirjastati Tabasalu ja Laagri riigigümnaasiumide rajamise lepingud. Pildil direktor Carolin Kadaja.
Tabasalu ühisgümnaasiumis allkirjastati Tabasalu ja Laagri riigigümnaasiumide rajamise lepingud. Pildil direktor Carolin Kadaja. Foto: Liis Treimann

Harku vallavalitsus teatas, et mõistab hukka Tabasalu ühisgümnaasiumi direktori käitumise, kes edastas vallale valeinformatsiooni, ja arutab asja edasi hariduskomisjonis. Vald palus teiste seas vabandust ka haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi käest.

Ühtlasi tunnistas vald, et oli Delfi uudisteportaalile andnud tahtmatult vale informatsiooni, justkui lastevanemate sotsiaalmeedias tõstatatud väited ei vasta tõele.

«Kuigi just sellise kinnituse kool Harku vallavalitsusele 22. jaanuaril andis, selgus hiljem, et vaatamata toimunud tavapärasele koolipäevale reedel oli algselt tõesti kool planeerinud antud koolipäeva pidupäevaga seoses ümber ning vastav kiri oli kooli juhtkonnalt ka õpetajatele laste ja nende vanemate vastavaks informeerimiseks edastatud,» märkis vald sotsiaalmeedias.

Vallavalitsus ei näinud põhjust kahelda direktori sõnades, sest eelnev koostöö valla allasutuse – Tabasalu ühisgümnaasiumiga – polnud selleks põhjust andnud ning vallavalitsusel ei olnud Delfile kommentaari andmise hetkeks tõendeid selle kohta, et kõnealune kiri vastavate korraldustega kooliõpetajatele siiski saadeti, vastupidiselt direktori vallavalitsusele öeldule.

«Mul direktorist tegelikult kahju. Ei tunne teda, aga tundsin ta tohutut (üle)püüdlikkust.

Harku vallavalitsus mõistab Tabasalu ühisgümnaasiumi direktori käitumise vallavalitsusele valeinfo edastamisel selgelt hukka ega pea jätkuvalt õigeks ka kooliõpetajatele kirjaga saadetud korralduste andmist, kus esialgu planeeriti koolipäev vastavalt kirjas olnud juhistele ümber korraldada.

Vallavalitsus on endiselt seisukohal, et koolis oleks pidanud toimuma riigigümnaasiumite koostöölepingute allkirjastamise päeval tavapärane õppetöö ja õppekorraldus.

Vald teeb juhtunust tõsised järeldused ning soovib juhtunut ja koolidirektori käitumist edasi arutada Harku vallavolikogu hariduskomisjonis.

Harku vallavalitsus palub kahetsusväärse olukorra tekkimise pärast vabandust kõigilt, keda juhtunu puudutas, eesotsas Tabasalu ühisgümnaasiumi õpilastelt ja nende vanematelt ning õpetajatelt. Samuti palus vald vabandust haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi ja haridus- ja teadusministeeriumi ees tekkinud kahetsusväärse olukorra pärast.

Minister Jürgen Ligi kirjutas Facebookis valla postituse all: «Mitte ei tahaks olla selliste segaduste põhjustaja. Aga karta on, et kui vait olnuksin, saanuks põhjaliku avaliku käsitluse enda õudsest isikust. Mul direktorist tegelikult kahju. Ei tunne teda, aga tundsin ta tohutut (üle)püüdlikkust.» Ligi lisas, et ta ei ole kannataja ja keegi ei võlgne talle mitte midagi, ka mitte vabandust.

Loe pikemalt: 

Kirjalik korraldus, mis väidetavalt kooli juhtkonnalt tuli. 
Kirjalik korraldus, mis väidetavalt kooli juhtkonnalt tuli. Foto: Dokument
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles