Kohus mõistis neiu surnuks sõitnud roolijoodiku vangi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu maakohus mõistis täna kolmeks aastaks vangi mehe, kes sõitis mullu sügisel purjuspäi oma autoga teelt välja järve, põhjustades 17-aastase tüdruku surma.

Kohus tunnistas Tarmo Haugi (25) täna kokkuleppemenetluses süüdi mootorsõiduki juhina ettevaatamatusest inimese surma põhjustamises ja auto juhtimises joobeseisundis ning mõistis talle kolmeaastase vangistuse, teatas Tartu kohtute pressiesindaja.

Karistuse kandmist arvestatakse tema kahtlustatavana kinnipidamisest eelmise aasta 19. septembril.

Menetluskulude katteks peab Haug tasuma 910 eurot.

Süüdistuse järgi juhtis alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta Haug eelmise aasta 19. septembri varahommikul Võrumaal Sõmerpalu vallas Lakovitsa külas Vahemetsa talu teel sõiduautot Audi A4. Juht kaotas ebaõigelt valitud sõidukiiruse tõttu sõiduki üle kontrolli. Selle tulemusel sõitis auto teelt välja Jaaska ojal olevasse paisjärve.  Autojuht ja sõiduki tagaistmel viibinud kolm inimest õnnetuses viga ei saanud. Sõidukis juhi kõrval kaasreisijana viibinud 17-aastane tüdruk autost välja ei saanud ja ta uppus. Hukkunud neiu oli sõidukijuhi elukaaslane.

Kriminaalasja materjalidest selgub, et Haug viibis koos sõprade ja tuttavatega sünnipäevapeol, kus tarvitati alkoholi. 19. septembri varahommikul sõitis viieliikmeline seltskond peolt autoga ära.

«Kõnealune juhtum on näide sellest, kuidas inimene saab ühelt poolt kohtuliku karistuse -  reaalse pikaajalise vangistuse -  ning kannab lisaks sellele eluaegset südamevalu ja süütunnet lähedase inimese traagilise surma põhjustamise tõttu,» kommenteeris  prokurör Riita Serikova.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Võru politsei ning juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Tänane kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles