«Keskpäevatund»: kas kapo võis Rahumägi järel luurata?

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee.

Ajakirjanik Ainar Ruussaar esitas Kuku raadio saates «Keskpäevatund» küsimuse, kas riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimehe Jaanus Rahumägi järel võis luurata näiteks kapo ning ettevõtja Rein Kilk nõustus, et selline skeem on täiesti võimalik.

Kilk avaldas arvamust, et Jaanus Rahumägi ümber puhkenud skandaali taga on keegi muu kui ajalehe Äripäev pikk uurimistöö.

Kilk märkis, et kas tõesti tuleb uskuda, et Äripäev saatis oma ajakirjanikud ja fotograafi Kreetale uurimistööd ja fotosid tegema? Ta märkis, et ilmselt jäeti fotod Äripäeva lifti või lükati ukse alt sisse ja mõni muu asutus on Rahumägi tegemisi uurinud.

«Võib tõesti olla, et seda aasta otsa uuriti, aga mitte Äripäeva poolt, vaid ühe teise institutsiooni toimetuse poolt,» sõnas Kilk.

«Uurimise tulemus polnud kogu üritusega proportsioonis, sest näiteks villa omaniku nime teada ei saadud, majandushuvide deklaratsiooni otsest rikkumist ei tuvastatud,» loetles ajakirjanik Argo Ideon.

Kilk ütles, et ta võib kihla vedada, et järgmise parlamendi koosseisu kapo komisjonis Rahumäge ei ole, kui ta üldse parlamendis on. Kilk täpsustas, et kapo komisjonist käivad läbi väga salajased asjad ja komisjoni esimehe imago on ebamugav, sest eks Rahumägi selline ekstravagantne ja ekstsentriline ju on.

«Kas Rahumägi muutus kaitsepolitseile ebamugavaks, kes siis tema järel luuras?» küsis Ruussaar selle peale.

«Aga miks ka mitte?» vastas Kilk.

«Elamine jõukamalt, kui sissetulekud lubavad, on ju klassika Euroopas,» nentis Ideon.

Äripäeva toimetaja Aivar Hundimägi kinnitas «Keskpäevatunnile» saadetud kirjas, et lehes avaldatud fotod on teinud Äripäev ja olemas on ka tõendid komandeeringu kohta. Hundimägi kinnitas, et ükski teine ametkond ei andnud lehele infot ja Jaanus Rahumägi ise aitas oma edevusega kaasa loo ilmsiks tulekule.

«Äripäev ei saanud infot ühestki julgeolekuasutusest, komandeeringute kohta on dokumentatsioon olemas,» kinnitas Hundimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles