Kooseluseaduse toetajad jäid õiguskomisjonis vähemusse

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Opositsiooniline Keskerakond sai täna riigikogu juhatuse otsusega juurde ühe koha parlamendi õiguskomisjonis, kus on kooseluseaduse rakenduseelnõu vastastel nüüd ülekaal.

Samas vähendas juhatus ühe koha võrra saadikute arvu majanduskomisjonis, kust lahkunud keskerakondlane Andrei Novikov asubki õiguskomisjonis tööle. Samuti vahetus Keskerakonna esindaja Euroopa Liidu asjade komisjonis, kuhu tänasest kuulub Toomas Vitsuti asemel Oudekki Loone, teatas riigikogu pressiteenistus.

Riigikogu õiguskomisjon jätkab palju vaidlusi tekitanud kooseluseaduse rakenduseelnõu arutamist ülejärgmisel nädalal. Muu hulgas peab komisjon siis otsustama, millal toimub eelnõu teine lugemine ja kas komisjon soovitab selle lõpetada või katkestada.

Seni kuulus komisjoni 10 saadikut, kelle hääled kooseluseaduse rakenduseelnõule jagunesid pooleks: eelnõu toetas viis reformierakondlast ja sotsiaaldemokraati ning selle vastu oli samuti viis Isamaa ja Res Publica Liidu, Keskerakonna, Vabaerakonna ning Konservatiivse Rahvaerakonna saadikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles