TV3 video: Eesti tänavatel kavatsevad patrullima hakata «Odini sõdalased»

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes asutatud grupeeringu Odini sõdurid liikmed
Soomes asutatud grupeeringu Odini sõdurid liikmed Foto: SCANPIX

Soomes kanda kinnitanud pagulasvastane liikumine Soldiers of Odin laienes ka Eestisse. End Odini sõdalasteks kutsuvad isikud on loonud Facebooki grupi, kus kutsutakse üles rühmitusega liituma.

Rühmituse üks liider, kohtulikult karistatud Danel Puuder teatas «Seitsmestele uudistele», et nad tahavad alustada tänaval patrullimist, kaitsmaks rahvast pagulaste, aga ka muude rünnakute eest.

Rühmitusse kuulub hetkel umbes 1600 inimest, kellest suurem osa on toetajaliikmed. «Põhiliikmeid, kes saavad patrullides osaleda, on meil ligi 60,» märkis Puuder kirjalikus vastuses, lisades, et patrullides saavad osaleda ainult põhiliikmed.

«Eestis on meil plaanid samasugused nagu soomlastel. Alustada gruppides tänavapatrullidega ja teha end nähtavaks kohtades, kus on inimestel suurem tõenäosus sattuda kuriteo ohvriks. Kui näeme kuskil reaalset ohuolukorda, siis koheselt sekkuda ja välistada ründe jätkumine,» rääkis mees.

Vaata lähemalt videost, mida arvab liikumisest Jaak Madison ja politsei!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles