Seeder nõuab Brüsselis toetustasemete ühtlustamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Foto: Liis Treimann

Eesti rõhutab tänasel Euroopa Liidu põllumajandusministrite kohtumisel vajadust ühenduse toetustasemete ühtlustamise ja vähem soodsate alade kriteeriumide muutmise järele.

Ministrite kohtumisel käsitletakse täna esmakordselt Euroopa Komisjoni esimest ettepanekut ELi ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) reformimiseks ja kõigil ministritel on võimalus anda ka esimesed kommentaarid reformiettepanekule.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri sõnul vastab komisjoni ettepanek omajagu Eesti nägemusele sellest, kuidas ühise põllumajanduspoliitikaga jätkata.

«Toetustasemed vajavad ELis ühtlustamist ja seda on ka komisjon mõistnud,» rääkis Seeder. «Tänaste toetuste arvestamise aluste jätkumise korral ei saa me ühistest konkurentsitingimustest rääkida.»

Seedri sõnul on Euroopa Liidus oluline ka niinimetatud vähem soodsate alade kriteeriumide muutmine, et selleks eraldatavad toetused kannaksid tõepoolest oma eesmärki.

Eile kohtus Seeder ka ELi põllumajandusvoliniku Dacian Ciolosega, kes on seni samuti toetanud toetuste ühtlustamise ideed. See tähendaks Eesti põllumeestele pärast 2013. aastat senisest suuremaid toetusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles