Uusaastakontserte juhatab Järvi asemel Petr Altrichter

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester Foto: Peeter Langovits

Eesti Kontsert ja Eesti Riiklik Sümfooniaorkester allkirjastasid täna maineka Briti agentuuri Hazard Chase vahendusel lepingu dirigent Petr Altrichteriga, kes saabub juhatama Eesti Kontserdi ja Hennessy  uusaastakontserte.

Algselt pidanuks 30. detsembril Pärnus ja 1. jaanuaril Tallinnas toimuvaid uusaastakontserte juhatama Neeme Järvi.

Tšehhi päritolu Petr Altrichter on olnud Praha Filharmooniaorkestri, Brno Filharmooniaorkestri ning Liverpooli Kuningliku Filharmooniaorkestri peadirigent.

Ta on juhatanud külalisena kümneid sümfooniaorkestreid maailmas, teiste seas erinevaid BBC sümfooniaorkestreid ja Kuninglikku Šoti Sümfooniaorkestrit, ning gastroleerinud tšehhi orkestritega USAs, Jaapanis, Kanadas, Austraalias, Iisraelis jm.

Uusaastakontserdi pealkirjaks jääb «Viinist Peterburi», keskendudes kahele muusikamaailma suurlinnale, Johann Straussi ja Pjotr Tšaikovski loomingule, solisti Annely Peebo praegusele kodulinnale ja Eesti Kontserdi poolt peatselt taasavatavale Peterburi Jaani kirikule.

1. jaanuaril toimuv uusaastakontsert toimub juba 15. Korda.

Kontserdi sõnaliseks juhiks on Mikko Fritze, algava Euroopa kultuuripealinna-aasta Tallinn 2011 üks initsiaatoreid. Otseülekande kontserdist teeb ETV ning korraldajate sõnul on nii publikule kui ka televaatajatele varuks meeldivaid üllatusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles