Ansip rõhutas Euroopa-Aafrika tippkohtumisel infotehnoloogia tähtsust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Peeter Langovits.

Peaminister Andrus Ansip ütles täna Tripolis Euroopa Liidu ja Aafrika kolmandal tippkohtumisel, et ELi ja Aafrika vahelised suhted sisaldavad üha enam partnerlust ning vastastikku kasulikku koostööd paljudes valdkondades, mille tulemuseks on investeeringud ja uued töökohad, aga ka rahu ja julgeolek.

Eraldi rõhutas Ansip infotehnoloogia tähtsust. Ta väljendas heameelt, et aina rohkem riike maailmas näevad, milline mõju on info- ja kommunikatsioonitehnoloogial kõikidele eluvaldkondadele ning kuidas see aitab kaasa läbipaistva, kaasava ja majanduslikult jätkusuutliku ühiskonna arengule.

«Lisaks on need riigid säästnud aega ning hoidnud kokku kulusid,» ütles Ansip Liibüa pealinna kogunenud kaheksakümnele Euroopa ja Aafrika riigi- ja valitsusjuhile. «Eestis me tundsime seda väga otseselt.»

Peaminister lisas, et täna osutatakse 83 protsenti avalikest teenustest Eestis internetis.

«Investeerimine infotehnoloogia arengusse on Eestis olnud majanduskasvu mootor,» ütles Ansip. «Seda kogemust arvestades on väga loomulik, et me aitame ka teistel riikidel infotehnoloogiat juurutada ning selle võimalusi kasutada.»

Ansip rõhutas, et Eesti on valmis tegema veelgi tihedamat koostööd Aafrika riikidega, kes tahavad üles ehitada oma e-valitsust.

«Arenguhüpe digitaalvaldkonnas oli võimalik Eestis ning ma olen kindel, et see on võimalik ka Aafrika riikides,» ütles Ansip.

Eesti osaleb Ansipi sõnul juba aktiivselt Euroopa Liidu ja Aafrika ühises teaduse ja infoühiskonna ekspertgrupis. Ta avaldas veendumust, et taoline koostöö kätkeb endas väike- ja keskmise suurusega ettevõtete jaoks tohutut potentsiaali.

«Põhimõtet «doonorlusest partnerluseni» tuleks Euroopa Liidu ja Aafrika suhetes ellu rakendada veelgi innukamalt,» ütles Ansip. «Ma usun, et me kõik suudame teha rohkem, et muudatused kahe maailmajao suhetes oleks pöördumatud ja püsivad.»

Euroopa Liidu ja Aafrika tippkohtumise raames pidas Andrus Ansip mitmeid bilateraalseid kohtumisi, arutades koostöövõimalusi infotehnoloogia valdkonnas muu hulgas Sambia, Cabo Verde ja Botswana esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles