Sisekaitseakadeemia võib saada õiguse kasutada õppetöös narkootikume

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Siseministeerium saatis esmaspäeval riigikantseleisse narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ning nende lähteainete seaduse muutmise seaduse eelnõu, mis võimaldaks sisekaitseakadeemial kasutada teenistuskoerte väljaõppes narkootilisi ja psühhotroopseid aineid.

Praegune narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ning nende lähteainete seadus lubab narkootikumide käitlemist õppeotstarbel kasutamise esmärgil, kuid see on lubatud üksnes jälitusasutustele. See aga ei võimalda sisekaitseakadeemias koertele ja koerajuhtidele piisavat väljaõpet anda.

Eelnõu eesmärgiks on muuta narkootikumide ja nende lähteainete seadust nii, et see võimaldaks narkootikumide õppeotstarbel käitlemist sisekaitseakadeemia teenistuskoerte väljaõppes.

Eelnõu väljatöötamise käigus kaaluti ka võimalust anda sisekaitseakadeemiale õigus kasutada narkootikume laiemalt kui üksnes teenistuskoerte väljaõppes. Tulevaseks tööks ettevalmistust saades peavad kadetid tudvuma narkootikumide ja nende omadustega, nagu lõhn ja värvus.

Selles osas leiti, et narkootilist ainet ei ole tarvis näha iga loengu ajal ning on piisav, kui ainekursuse raames külastatakse Eesti kohtuekspertiisi instituuti, kus on olemas narkootiliste ainete kollektsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles