Piprane küülikupada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piprane küülikupada
Piprane küülikupada Foto: Jaan Heinmaa

Kuuele
2 tl musta terapipart
3 tükeldatud küüslauguküünt
1 tl jämedamat meresoola
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl jahvatatud ingverit
2 sl oliiviõli
1,5–1,8 kg tükeldatud või tervet küülikut
pool dl oliiviõli (praadimiseks)
20 kirsstomatit
2 (punast) sibulat, sektoritena
1 tl kergelt röstitud ja purustatud koriandriseemneid
pool sidrunit, sektoritena
2 tl kuivatatud tüümiani või 2 oksakest värsket tüümiani
pool dl šerrit
2,5 dl kanapuljongit
Kaunistuseks: peotäis mandleid (vala üle keeva veega, lase natuke seista ja eemalda siis mandlite tume kelmeosa), pool dl oliiviõli, 1,5 dl hakitud värsket koriandrit.
 

Hõõru pipraterad uhmris jämedaks puruks. Lisa tükeldatud küüslauk ja sool ning hõõru need pipraga ühtlaseks massiks. Lõpuks lisa kaneel, ingver ja oliiviõli. Määri liha üleni maitseseguga kokku ja lase u kuus tundi või kogu öö jahedas maitset võtta.
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Kuumuta suuremal pannil õli ning prae lihatükid ülevaltpoolt kuldpruuniks. Lisa pannile tomatid, sibulad, tüümian ja purustatud koriandriseemned. Sega pada ja pigista hulka sidrunimahl (viska ka sektorid ise seejärel patta). Vala juurde šerrit, kuumuta roog keema. Mõne aja pärast lisa puljong, kata pott või pann kaanega ja hauta rooga 30–40 minutit. Rösti puhastatud ja kuivanud mandleid pannil või ahjus, kuni need on kuldsed. Serveeri pada mandlite ja koriandripuistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles