Tapmiskatse tõi Kiviõli mehele 12-aastase vangistuse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Peeter Langovits

Viru maakohtu tänase otsusega tunnistati 52-aastane Vladimir Toporov süüdi teise inimese tapmiskatses ning mõisteti talle karistuseks 12 aastat vangistust.

Karistusaja hulka on arvatud eelvangistuses viibitud aeg ning karistuse kandmise alguseks loetakse 6. novembrit 2009, vahendas maakohtu pressiesindaja.

Toporovi suhtes on kohaldatud ka lähenemiskeeld kannatanule Toporovi kinnipidamiskohast vabanemise tähtajast kolmeks aastaks.

Toporovilt on mõistetud välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud kogusummas 31001 krooni ja 10 senti. Kohtuotsus ei ole jõustunud. Otsusele saab esitada apellatsiooni 15 päeva jooksul.

Toporovit süüdistati selles, et ta lõi vaenulike suhete tõttu 6. novembril 2009 kella 7.15 paiku Kiviõlis Võidu tänaval asuva maja sissekäigus tapmise eesmärgil kannatanut korduvalt noaga, tekitades talle vigastused, mis koosvõetuna, ohustades elu nende tekitamise momendil, põhjustasid eluohtliku tervisekahjustuse.

Otsuse tegemisel leidis kohus, et kohtualuse vastutust kergendavad ja  raskendavad asjaolud puuduvad. Karistuse mõistmisel arvestas kohus  kannatanu arvamust ja prokuröri põhjendatud seisukohta, mõista karistuseks vangistus tähtajaga 12 aastat.

Karistuse mõistmisel arvestas kohus, et tõik, et süüdlase tahtest sõltumata  tapmiskatse ei õnnestunud, ei ole aluseks karistuse kergendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles