Pedofiil ei taha vanglast lahkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Poiste seksuaalse ahistamise eest pikka vanglakaristust kandva Toivo Kleini ennetähtaegse vabastamise arutelul Harju maakohtus kinnitas süüdimõistetu kolmapäeval, et ei soovi vabadusse pääseda.

Kohtul ei jäänud muud üle, kui sellega nõustuda. Tegemist oli juba teise korraga, kui Klein kinnitas, et tahab vanglas edasi olla. Nimelt ka mullu oktoobris väitis ta enda ennetähtaegse vabastamise arutlelul sama.

Harju maakohus mõistis Kleinile 2006. aastal seksuaalkuritegude eest üheksa-aastase vangistuse, kuid lühimenetluse tõttu vähendati pedofiili vanglakaristust automaatselt kolme aasta võrra. Tema karistusaeg lõpeb 2011. aasta septembris.

Teadis, milliseid lapsi otsida

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi ahistas tallinlane Klein viie aasta vältel väikesi poisse ja oli kannatanutega korduvalt seksuaalvahekorras.

Süüdistuse järgi pani remonditöödest elatuv mees kuriteod toime aastatel 2000-2005 ning kasutas selle aja jooksul seksuaalselt ära üheksat kuue- kuni 14-aastast poissi.

Enamik Kleini ohvriks langenud lapsi olid probleemsetest peredest ning mees teadis, kust neid otsida. Nii sõitis ta näiteks eriinternaatkoolide juurde, kust ta poisse autosse kutsus.

Noorim ohver, kuueaastane poiss, sattus mehega vastamisi oma lapsehoidja juures, kelle korteris süüdistatav remonti tegi.

Viis ohvrile kasutatud auto

Mees pakkus lastele seksuaalvahekorra eest meelehead ning ostis poistele riideid ja mobiiltelefone, andis raha ning ühele, kellega ta kõige tihemini vahekorras oli, tõi mees kasutatud auto.

Politsei tuvastas ka juhuse, kus mees jootis ohvrile alkoholi ja kui laps seejärel vastupanuvõime kaotas, kasutas teda seksuaalselt ära. Klein kasutas lapsi ära ka oma autos, kuid enamikul juhtudel viis ta ohvrid oma elukohtadesse, mida ta pidevalt vahetas

Politsei jõudis aastaid karistamatult tegutsenud pedofiilini 2005. aastal operatiivtöö tulemusel ning mees vahistati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles