Valitsuses puudub liiklusseaduse muudatustes üksmeel

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse istungite saal
Valitsuse istungite saal Foto: Peeter Langovits

Kuigi valitsuse hinnangul vajab liiklusseadus muutmist, pole ministrite seas üksmeelt riigikogu majanduskomisjoni algatatud liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse eelnõu osas, mistõttu ei toetanud valitsus täna mainitud eelnõu.

Erinevaid arvamusi põhjustas näiteks eelnõu säte, millega nõutakse väljaspool teed sõidukit juhtides mootorsõiduki või maastikusõiduki juhtimisõigust, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder leidis, et sellise muudatuse sisseviimiseks puudub piisav analüüs vastavate liiklusõnnetuste kohta.

Minister tõstis esile, et see säte piiraks oluliselt talumajapidamistes väljakujunenud töökorraldust ning tõi üheks näiteks abitööd põldudel, kuhu võimalusel lubatakse ka noorukeid, kellel veel juhiluba pole.

Mitmed ministrid olid arvamusel, et liiklusseaduse regulatsiooni laiendamist väljaspool teid tuleb põhjalikumalt analüüsida.

Möödunud nädalal lisati liiklusseaduse muudatusse ettepanek karistada selle eest, kui lapsed ja teised juhtimisõiguseta isikud eramaal või mujal avalikule liiklusele mitte mõeldud kohas tsiklil või mõnel muul mootorsõidukil sõitmist harjutavad.

Sisuliselt annab see politseile õiguse valimatult igal pool – põldudel, metsajalgradadel ja mujal – kontrollida mis tahes mootorsõiduki juhi joovet, juhtimisõiguse olemasolu ning rikkumise puhul määrata kopsakaid rahatrahve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles