Õpilasega kaklema läinud õpetaja lahkub töölt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lihula gümnaasiumis läksid eile õpetaja ja õpilane kaklema, umbes kuu aega ametis olnud õpetaja lahkub juhtunu pärast koolist.

«Meil on lugu lõpetatud. Õpetaja ja laps koos vanematega vestlesid eile õhtul, leppisid omavahel ja õpetaja lahkub meilt töölt,» kinnitas Lihula gümnaasiumi õppealajuhataja Heli Raavel Postimees.ee’le. Ta lisas, et see oli õpetaja enda otsus.

«Esialgu oli konfliktis ründaja õpetaja. Hiljem, pärast tundi läks õpilane õpetajat ründama,» rääkis Raavel. Ta kinnitas Lääne Elus kirjutatut, et keemiaõpetaja Aldo Vaan oli 9. klassi poissi löönud rusikaga näkku ja poiss hiljem omakorda õpetajat prügikühvliga. Mõlemad said pisut vigastada.

«See toimus isiklikul pinnal ja mitte klassis, vaid koridoris,» täpsustas õppealajuhataja. Tegu ei saanud olla kaua hõõgunud konfliktiga, sest õpetaja oli töötanud Lihula gümnaasiumis vaid kuu aega.

«Äärmiselt kahetsusväärne, et selline asi üldse toimuda võis. Selliseid asju ei tohi olla, aga vahel millestki sõltumatult siiski toimub.»

Lääne Elu kirjutas, et Lihulas räägitakse, et gümnaasiumi 9. klass olevat suur ja raskesti distsiplineeritav.

Aldo Vaan oli varem kaua aega olnud Kasari kooli õpetaja ja tuli Lihula kooli alles novembris endise õpetaja Hillar Laose asemele, kes oli mõne aasta eest kohtu all. Laosel tekkis tunni ajal tüli ühe õpilasega ja ta lükkas õpilase vastu seina. Õpilase vanemad andsid asja politseisse, asi jõudis kohtusse.

Politsei kontrollib

Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht ütles, et politsei sai juhtumist teada meedia vahendusel. «Infot kontrollitakse ja kui faktid osutuvad selliseks, et on vaja menetlust alustada, siis seda ka tehakse,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles