Rootsi väljastas uue orderi Assange'i vahistamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange New York Posti esiküljel.
Julian Assange New York Posti esiküljel. Foto: SCANPIX

Rootsi võimud väljastasid täna uue rahvusvahelise vahistamiskäsu Wikileaksi asutaja Julian Assange'i arreteerimiseks, sest eelmist ei saanud protseduurilise vea tõttu jõustada.

Rootsi kriminaalpolitsei teatas AFP-le, et orderil peab olema kirjas maksimaalne karistus, mis vägistamises ja seksuaalses ahistamises kahtlustatavat Assange'i igas süüasjas ähvardab. Seni olid Rootsi võimud karistuse sätestanud vaid vägistamise puhul.

Stockholmi ringkonnakohus andis esimese korralduse Assange vahistada 18. novembril. Täna lükkas Rootsi ülemkohus tagasi Assange'i edasikaebuse see otsus tühistada.

Briti ajakirjanduse sõnul teavad sealsed võimud, et Assange peidab end praegu Kagu-Inglismaal, kuid ei ole saanud siiani teda vahistada, sest rootslaste dokumendid olid ebakorrektselt täidetud.

Assange'i advokaat Rootsis Björn Hurtig lubas täna, et võitleb oma kliendi väljasaatmise vastu, kui britid peaksid ta arreteerima. Assange on öelnud, et tegu on temavastase laimukampaaniaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles