Riigikogu valimisteks pole veel kandidaate esitatud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompea loss.
Toompea loss. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu valimistel osaleda soovivate kandidaatide registreerimisdokumentide vastuvõtt algas eile, tänaseks polnud keegi veel dokumente vabariigi valimiskomisjonile toonud.

Vabariigi valimiskomisjoni esimees Heiki Sibul ütles Kuku raadio uudistele, et need ajad on möödas, mil komisjoni ukse taga registreerimise eel lausa rüseleti, et oma erakonna dokumendid esimesena komisjoni jõuaksid.

Nüüd pannakse nimekirjad kokku loosi teel ja pole oluline, millal dokumendid valimiskomisjoni jõuavad. Loosimine toimub 25. jaanuaril.

Sibul ütles, et riigikogu valimiste ettevalmistused on lõpusirgel, valimissedelid on trükkimisel ja juba detsembri keskel saadetakse need Eesti välisesindustesse, kus välismaal viibivad kodanikud saavad hääletada.

Sibula sõnul on tehtud mõningaid uuendusi, näiteks on valimisjaoskonna töötajatel nimesildid ja valimispäeval on kõikides jaoskondades ühesugune valimiskast.

Hääletamine algab seekord vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril, siis algab internetihääletus. Kokku on sel korral 13 erinevat hääletamise võimalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles