Mahlakas seapada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahlakas seapada
Mahlakas seapada Foto: Jaan Heinmaa

Kuuele

1 sl oliiviõli
u 1,2 kg sealiha (kintsutükk sobib kenasti)
3 sl hakitud värsket rosmariini
1 sl kadakamarju
3 purustatud küüslauguküünt
150 ml madeirat või kuivemat portveini
300 g šalottsibulaid tervelt või 4–5 väiksemat kooritud punast sibulat sektoritena
700–800 g jupikesteks lõigatud porgandeid
500 ml kanapuljongit
u 350 g viilutatud šampinjone
200 g kuivatatud kivideta ploome
 

Eelkuumuta ahi 190 kraadini. Pruunista sealihatükk kuumas õlis kenasti pruuniks ja aseta ahjupotti. Hõõru uhmris kadakamarjad, küüslauk ja rosmariin seguks ning lisa maitse järgi soola-pipart. Määri maitseainesegu lihale. Kuumuta madeirat pannil lihapraadimismahlas 1–2 minutit. Aseta sibulad ja porganditükid liha ümber, vala peale kuumutatud madeira ja puljong. Kata pott kaanega ning tõsta ahju 1 tunniks küpsema. Keera siis lihal teine pool, lisa potti seened ja ploomid ning küpseta veel 1,5 tundi. Tõsta seejärel liha potist ja lase 10 minutit jahtuda. Nii saad mahlase prae. Lõika liha viiludeks ning serveeri rooga näiteks kartulipüreega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles