Kiisler soovitab raskustes omavalitsustele saneerimist

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalminister Siim Kiisler
Regionaalminister Siim Kiisler Foto: Elmo Riig / Sakala

Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul ei soovi raskustes omavalitsused valdavalt saneerimist, tema aga siiski soovitaks seda, selle asemel et arvete tasumist kuude kaupa edasi lükata.

Kiisleri arvates tuleks taastada kas või järkjärguliselt see tulumaksuosa, mis enne mullust kärbet omavalitsustele laekus, ütles ta kommentaariks Postimehe loole omavalitsuste tulumaksulaekumiste vähenemisest.
«Tegin ka valitsuses vastava ettepaneku, paraku ei jõudnud valitsus meie riigieelarve pingelisuse tõttu sellise otsuseni.»

Samas, tõdes Kiisler, ei moodusta tulumaksu laekumiste vähenemise põhiosa mitte see kärbe, vaid ikkagi üksikisikute tulude vähenemine. «Omavalitsustel on küll raske, aga nad tulevad ots otsaga kokku,» usub minister.

Mullu tabas masu ja tulumaksu laekumise kukkumine nii mõndagi omavalitsust ootamatult, aga tänavusi eelarveid planeerides on oldud Kiisleri sõnul vastutustundlikud. «Ettevõtjad on olnud omavalitsuste suhtes kannatlikud. See omakorda peidab osa omavalitsuste viletsat olukorda.»

Aga tulumaksulaekumine on pööranud oktoobris ja novembris taas tõusule ja loodan, et see suund jätkub, lõpetas Kiisler positiivse noodiga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles