Abhaasia lähedal hukkus Gruusia politseinik

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia politseinikud.
Gruusia politseinikud. Foto: AP / Scanpix

Eile õhtul hukkus separatistliku Abhaasia piiri lähistel toimunud tulevahetuses Gruusia politseinik, vigastada sai veel kolm korrakaitsjat.


Gruusia siseministeeriumi teatel oli see pärast sõjategevust juba kolmas intsident, kui Abhaasia de facto piiri lähistel hukkus Gruusia korrakaitsja, vahendas Reuters.

Gruusia siseministeeriumi ametliku esindaja Šota Utiašvili kinnitusel avasid Abhaasia separatistid Hurtša küla lähedal Gruusia korrakaitsjate suunas snaipritule. Gruusia politseinikud avasid vastutule ning hinnanguliselt kestis tulevahetus paar minutit.

Mässulise Abhaasia juhtkond on seotust konfliktiga eitanud.

«Polnud mingisugust tulistamist ega saanudki olla,» ütles Abhaasia eriesindaja Ruslan Kišmaria Interfaxile.

Kišmaria kinnitusel paiknevad teisel pool Hurtša küla Abhaasia piirivalve ja Venemaa rahuvalvajate kontrollpunktid, kuhu oli tulevahetust siiski kuulda.

Hurtša külas toimus täna ka teine intsident, milles kaks Gruusia politseinikku said tankitõrjemiiniplahvatuses vigastada. Kannatanud viidi Zugdidi linna haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles