Rahumägi: Simmi juhtumi avastamine näitab Eesti vastuluure tõhusust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi..
Jaanus Rahumägi.. Foto: Toomas Huik.

Julgeolekueksperdi Jaanus Rahumägi sõnul on riigireetmise kahtlustus ebameeldiv üllatus, kuid selle päevavalgele tulek näitab Eesti vastuluure tõhusust.

 


Rahumägi nentis ka, et Simmi juhtum on ilmselt oluliselt keerulisem, kui lihtsalt salajase informatsiooni müümine või edastamine teisele välisriigile.

 

«Selliseid juhtumeid on olnud paljudes riikides ja kahjuks lisandub sinna nimekirja nüüd ka Eesti,» tõdes Rahumägi.

Rahumägi sõnul on Simmi juhtumi avastamine märk sellest, et Eesti julgeolekuorganid ei ole ebapädevad, kuid nõustus samas, et riigi julgeolekupoliitika vajaks mitmes vallas kaasajastamist.

«Eesti julgeoleku alusprintsiibid on praeguses kiiresti muutuvas maailmas vananenud ja vajaksid kindlasti revideerimist. Mõnes mõttes on sellega ka juba algust tehtud ja ma usun, et Herman Simmi kahetsusväärne juhtub vaid kiirendab seda,» ütles Rahumägi Postimees.ee´le

Rahumägi rõhutas praegu Euroopa Liidu ja NATO tegevuse ning näiteks Gruusia-Venemaa kriisi valguses informatsiooni kogumise olulisust riikide julgeolekupoliitikas.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles