Bussiõnnetuses viga saanu: inimesed karjusid ja püüdsid bussist välja pääseda

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussiõnnetus Ida-Virumaal
Bussiõnnetus Ida-Virumaal Foto: Ida prefektuur

Bussiõnnetuses viga saanud ning praegu Kohtla-Järve haiglas ravil viibiv Peterburi elanik Elina Husnullina ütles «Aktuaalsele kaamerale», et täna öösel Puru küla lähedal õnnetusse sattunud buss ootas Riias haigushoo all kannatanud reisijale kiirabi ning ärasõit venis seetõttu 40 minutit.

«Seepärast olime graafikust maas ja bussijuht sõitis kiiresti, et kaotatud aega tagasi teha,» rääkis Husnullina, kelle sõnul olid ka ilmastikuolud väga halvad ning tee kitsas ja käänuline, vahendas ERRi uudisteportaal.

Tema ise istus vahetult enne õnnetust bussi tahaotsa ega kinnitanud end turvavööga, nagu ka paljud teised reisijad, kes magasid.

Husnullina sõnul tekkis bussis avarii järel paanika - inimesed karjusid, otsisid oma asju ning püüdsid ust lahti lüüa, et bussist välja pääseda -, tema ise aga kukkus selili ega suutnud liigutada.

Naise väitel kinnitas küll bussijuht, et kohe tuleb abi ja kõik saab korda, kuid ta ei näinud, et juht oleks inimesi aidanud.

Täna öösel kella 00.50 paiku sai politsei teate, et Jõhvi-Tartu maantee kaheksandal kilomeetril sõitis reisibuss teelt välja ja vajus külili.

Õnnetus juhtus Ida-Virumaal Jõhvi-Tartu maantee kaheksandal kilomeetril Puru küla kandis. Esialgsetel andmetel sõitis Jõhvi suunas liikunud reisibuss teelt välja kraavi ja paiskus külili. Õnnetuse hetkel oli bussis 26 reisijat ja kaks bussijuhti.

Sündmuskohalt toimetati haiglasse 12 kannatanut, neist kahel on rasked vigastused. Paraku kaotas üks mees õnnetuses oma käe.

Teisel kahel haiglaravile jäetud patsiendil on põrutused ning nad jäävad kaheks-kolmeks päevaks haiglasse jälgimisele.

Ülejäänud kaheksa esialgu haiglasse toodud patsienti said esmaabi ja seejärel toimetati nad edasisteks uurimistoiminguteks Jõhvi politseijaoskonda. Kergemate vigastustega reisijad said abi Jõhvi politseijaoskonnas.

Kuna liiklusõnnetuse tagajärjel said kaks reisijat raskeid kehavigastusi, algatas politsei juhtumi suhtes kriminaalmenetluse karistusseadustiku § 422 lõige 1 alusel, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist, millega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles