Maanteeamet: bussis, kus on turvavöö olemas, tuleb see kinnitada

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussiõnnetus Ida-Virumaal
Bussiõnnetus Ida-Virumaal Foto: Ida prefektuur

Kuigi enamik täna Eesti teedel liikuvatest bussidest on varustatud turvavöödega, siis neljandik reisijates siiski ei kasuta turvavarustust, kuna neil puudub harjumus või nad lihtsalt unustavad vöö kinnitada, tõdes maanteeameti ühistranspordi osakonna juhataja Kirke Williamson.

Williamsoni sõnul peavad alates 1997. aastast tehasest välja sõitnud reisibussidel olema turvavööd. Kõikides bussides, kus on turvavööd olemas, tuleb need tema sõnul ka kinnitada, kuna liiklusseaduse kohaselt ei tohi juht vedada reisijat, kes ei järgi liiklusseaduses sätestatud turvanõudeid, mille hulka kuulub ka turvavöö kasutamine, kirjutab ERRi uudisteportaal.

«Bussijuhil kohustust öelda ei ole, et palun pange turvavöö kinni, kuid ta ei tohi sõidutada reisijat, kellel turvavöö kinnitatud ei ole. Seega on igati asjakohane, kui bussijuht sõitjale pileti ulatamisel, seda kontrollides või sõitu alustades antud liiklusreeglit meenutab,» selgitas Williamson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles