Mart Helme soovib piirileppe puhul oodata ära demokraatlik valitsus Venemaal, Mikser aga näeb põhjust kiirustamiseks

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Vene piir.
Eesti-Vene piir. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Mart Helme sõnul oleks Eestil mõistlik piirileppe sõlmimisega oodata, kuni Venemaa saab demokraatliku valitsuse. Sotsiaaldemokraadi Sven Mikseri hinnangul ei saa aga nii kaua oodata.

Helme ütles «Aktuaalsele kaamerale», et piirileppe sõlmimisel on Venemaa eesmärk olnud alati Tartu rahuleppe prügikasti viskamine, mida kinnitas Venemaa otsus võtta piirileppelt tagasi oma allkiri pärast seda, kui Eesti parlament deklareeris, et tuginetakse Tartu rahulepingust tulenevale õiguslikule järjepidevusele, vahendas ERR Uudised.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatuse liige ja riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser aga leiab, et piirilepet on vaja praegu, sest Venemaal võib olla Eesti suhtes agressiivseid kavatsusi.

«Mina usun, et Venemaa jääb ettearvamatuks, jääb oma naabrite suhtes agressiivseks nähtavas tulevikus ja seetõttu meil on vaja kasutada kõiki võimalikke viise oma iseseisvuse, oma julgeoleku tagamiseks juba praegu,» sõnas Misker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles