Sotsiaalvõrgustikus peaministrit tapmisega ähvardanud mees saadeti kohtusse (1)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Eero Vabamägi

Riigiprokuratuur saatis kohtu ette mehe, kes süüdistuse järgi ähvardas sotsiaalvõrgustikus peaminister Taavi Rõivast tapmisega.

Harju maakohus peab homme peaministri tapmisega ähvardamises süüdistatava Martin Kattai (33) kriminaalasjas eelistungi, milles kohus lahendab võimalike taotlusi ja määrab istungi ajad, üles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERRi uudisteportaalile.

Karistusseadustik näeb sellises kuriteos süüdimõistmisel ette kuni viieaastase vanglakaristuse.

Oktoobri teises pooles peeti mees kinni kuriteos kahtlustatavana ning tema suhtes viidi läbi menetlustoiminguid. Uurimine tuvastas, et Kattai kogus ja avaldas erinevat infot peaministri võimaliku elukoha kohta, kirjeldas peaministri isikukaitsjate töötaktikat ning nende kasutatavaid vahendeid.

Menetlust juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus ütles toona, et mehe käitumises oli selgeid ohumärke, kuna tema avaldused sisaldasid otseseid ähvardusi kõrge riigiametniku suhtes ning ka viiteid konkreetsetele sammudele, mida ta ähvardatava jälgimiseks teinud oli. «Teise inimese tapmisega ähvardamine ei saa olla aktsepteeritav ning sellisele teole järgneb õiguskaitsjate reaktsioon,» lausus ta.

Loe lisaks:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles