Meikar: Simm hävitab Eesti maine

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Meikar.
Silver Meikar. Foto: Margus Ansu.

Riigikogu liige Silver Meikar leiab, et Herman Simmi süüdistus riigireetmises, on Eestile suureks häbiplekiks NATOs ja Euroopa Liidus.

«Pole õige inimest süüdi mõista enne, kui kohus on otsust langetanud. Antud olukorras on aga süüdistused kaalukad ja kahju paratamatu. Juba Simmu arreteerimise fakt riigireetmise eest ning selle avalikuks tegemine hävitab Eesti mainet,» kirjutas Meikar oma blogis.

Meikar võrdles Simmi juhtumit kunagise kaitseministri portfelli kadumisega. «Ka siis pidime NATOs, EUs ja teistes rahvusvahelistes organisatsioonidel silmi peitma. Nüüd peaksime häbi pärast laua alla ronima.»

Poliitiku sõnul võivad venelased nüüd käsi rahulolevalt hõõruda ja manitseda: «Me ju hoiatasime teid! Need pisikesed riigikesed ei ole usaldusväärsed. Saite nüüd oma karistuse!»

«Meie rahvusvaheline usaldusväärsuse kadumine paratamatult kaasa olukorra, kus me ei saa enam nii edukalt seista endi jaoks oluliste asjade eest. Olgu selleks kas või Georgia toetamine, küberkaitse või energiajulgeolek. Usalduse taastamine võtab mõõtmatult rohkem aega, kui selle kaotamine.»

Meikari sõnul tehti täna ettepanek võtta küsimus ka riigikogu väliskomisjoni päevakorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles