Riigikohus pani vastutuse reisijatele

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patikal juhtunud avariis said inimesed vigastada.
Patikal juhtunud avariis said inimesed vigastada. Foto: Martin Ilustrumm / Reporter.ee

Neli inimest sai vigastada 2013. aasta 4. aprillil, kui Tallinna-Tartu maantee 19. kilomeetril Patikal sattusid liiklusõnnetusse reisijaid vedanud marsruuttakso ja puidukoormaga veok. Õnnetus juhtus, kuna puidulaadungiga veok sõitis peatumiseks teepervele, kuid samal ajal liiga pikalt tahavaatepeeglit silmitsema jäänud marsruuttakso juht ei märganud seda ning sõitis veokile tagant sisse.

Kuigi õnnetuse kirjelduses ei ole mitte midagi eriskummalist, arenes sellest avariist kohtuasi, mis muutis Eesti kohtupraktikat. Sisuliselt tegi riigikohus eelmise aasta 2. novembril otsuse, et kui inimene saab autoavariis vigastada ning põhjuseks on kinnitamata jäänud turvavöö, siis ei vastuta selle eest sõidukijuht. Varasema kohtupraktika järgi leiti, et tervisekahjustuse eest peab vastutama juht, kes põhjustas liiklusõnnetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles