Ilves esineb Euroopa Parlamendi ees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves europarlamendi ees
President Toomas Hendrik Ilves europarlamendi ees Foto: AFP/Scanpix

President Toomas Hendrik Ilves esineb teisipäeval Strasbourgis Euroopa Parlamendi täiskogu ees.

Teisipäeval kell 13.00 Eesti aja järgi peab Strasbourgis toimuval Euroopa Parlamendi pidulikul istungil kõne Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves, teatas europarlament oma eelinfos.

Esmakordselt esines Ilves Euroopa Parlamendi ees kõnega 2008. aasta märtsis.

Teisipäeval käsitletakse Euroopa Parlamendi täiskogus ka pagulaskriisi teemasid, kus esineb Euroopa Komisjoni asepresident Frans Timmermans, kellele saadikud saavad oma seisukohad pagulaskriisi ning piirikontrollide teemal ELi välispiiridel ja Schengeni alas. Samuti saavad saadikud esitada küsimusi uue kolme miljardi suuruse rahastu kohta, mis on mõeldud Türgis peatuvate Süüria pagulaste abistamiseks. Teisipäeval toimuval arutelul nõuavad saadikud seoses Kölnis ja mujal aset leidnud naiste vastu toime pandud rünnakutega Euroopa Komisjonilt selgitust selle kohta, mida kavatsetakse teha, et ära hoida naiste vastu suunatud vägivald ELis.

Teisipäeva hommikul esitab maksuvolinik Pierre Moscovici Euroopa Komisjoni uued ettevõtete tulumaksu ettepanekud, mille hulka kuulub ka ELi Nõukogu otsuse eelnõu maksubaasi kahanemise ja kasumi ümberpaigutamise takistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles