Kohus võttis laste ahistamises kahtlustatava Peruu kodaniku vahi alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Harju maakohus võttis möödunud nädalal eeluurimise ajaks vahi alla Peruu kodaniku, keda politsei kahtlustab Tallinnas tänaval laste seksuaalses ahistamises.

28. jaanuaril teatas Tallinna kesklinna kooli töötaja, et on kooli juures on nähtud meest, kes tülitab tänaval koolilapsi. Kooli töötajate ning õpilastega rääkides kogus politsei võimalike juhtumite kohta piisavalt teavet, et pidada 29. jaanuari hommikul kinni 30-ndates eluaastates mees. Politseil on alust kahtlustada meest selles, et ta katsus koolilapsi läbi riiete intiimpiirkondadest.

Kinni peetud mees on Peruu kodanik, kes elab Eestis tähtajalise elamisloa alusel. Laupäeval taotles prokuratuur Harju maakohtus mehe vahi alla võtmist ning kohus seda ka tegi.

Juhtunu uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust, mida juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Põhja prefektuuri lastekaitseteenistuse vanem Reimo Raivet rõhutas, et kuna lapsi, keda mees on ahistanud, võib olla veel, peaksid vanemad kindlasti oma lastega sel teemal rääkima.

«Ohvriks võivad olla langenud kooliealised lapsed, kes nimetatud piirkonnas igapäevaselt liiguvad. Lapsed tihtipeale ei julge sellistest vahejuhtumitest vanematele ise rääkida, sest tunnevad häbi või kardavad vanemate hukkamõistu. Seetõttu on ülioluline, et vanemad looksid võimalikult usaldusliku, avatud ja rahuliku õhustiku, et julgustada lapsi nendega juhtunust rääkima,» ütles Raivet.

Politsei palub kõigil, kel on informatsiooni sarnaste juhtumite kohta, võtta ühendust politsei lastekaitseteenistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles