Lembit Poolak: taksojuhtide enesekaitse teemat peaks riiklikult analüüsima

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksojuhtide Liidu esimees Lembit Poolak.
Taksojuhtide Liidu esimees Lembit Poolak. Foto: Tairo Lutter

Taksojuhtide liidu juhatuse liige ja 30-aastase taksojuhi kogemusega Lembit Poolak tõdes Pärnumaal toimunud taksojuhi mõrva valguses, et kuigi taksojuhiamet on mitmekülgne ja huvitav, siis on see endiselt väga ohtlik, mistõttu tuleks taksojuhtide enesekaitse võimalusi analüüsida riiklikul tasemel.

Tema sõnul saab taksojuht ohtlikke olukordasid vältida vaid kõhutunnet kasutades. «Ühelegi kurjategijale pole otsa ette kirjutatud kurjategija, mistõttu peab taksojuhil olema intuitsioon ja ettenägelikkust, millega saaks selliseid olukordasid vältida,» sõnas Poolak ETV saates «Ringvaade», vahendab ERRi uudisteportaal.

Poolak nentis, et kõige ohtlikumad kliendid on narkomaanid. Tänane relvaseadus lubaks taksojuhtidel kanda tulirelva, kuid Poolaku hinnangul tekivad relvakandmisega omad riskid, sest relva kasutamisega võib kergesti ületada mõistliku enesekaitse piiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles