Prokuratuur lubas korruptsioonis kahtlustataval Savisaarel reisida Šveitsi (9)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Viktor Burkivski

Korruptsioonis kahtlustatav ja Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Keskerakonna esimees Edgar Savisaar reisis prokuratuuri loal Šveitsi.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk ütles Postimehele, et Edgar Savisaar viibib hetkel tõesti Šveitsis. Seal on tal Puki sõnul mitmeid kohtumisi sõprade ja tuttavatega. «Reis kestab nädala lõpuni.»

Üldiselt ei tohi kahtlustatav menetleja loata oma elukohast kauemaks kui kolmeks päevaks lahkuda, ent riigiprokuratuuri pressiesindaja Ilmar Kahro kinnitusel on Edgar Savisaarel hetkel lubatud olla elukohast eemal kauem kui kolm päeva. «Kahtlustatava asukohta ja seda, miks ta luba taotles, ei saa prokuratuur eraelu kaitse tõttu kommenteerida. Seda saab soovi korral teha kahtlustatav ise,» lisas ta.

Savisaart seob Šveitsiga nii mõndagi. Postimees on varasemalt kirjutanud, et 2014. aasta lõpust on riigiprokuratuur tegelenud juba 2011. aasta veebruaris kaitsepolitseiameti algatatud kriminaalasjaga, mille sisuks on uurida Savisaare seotust Šveitsi perefondiga Arsai Investment. Fond on rahastanud ka Savisaare raamatu «Tõde Eestist» väljaandmist. Sama fondi pangakontole on suuri summasid kandnud Šveitsis elav ärimees Alexander Kofkin, kes on ka üks Savisaare altkäemaksuvõtmise skandaali kahtlusaluste ringis olev ärimees.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles