Kaitseministeerium: raske on öelda, kuidas täpselt Simm tööle võeti

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseministeeriumi embleem..
Kaitseministeeriumi embleem.. Foto: .

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet ütles Postimees.ee'le, et riigireetmises kahtlustatav Herman Simm võeti 1995. aastal tööle kantsleri käskkirja alusel.

Tööle võtmise asjaolusid ei ole võimalik täpsemalt öelda, sest ministeeriumis ei tööta praegu pea ühtegi inimest, kes oleks olnud ametis ka 1995. aastal, toonane kantsler Robert Lepikson on juba manalamees, minister Andrus Ööveliga aga püsivalt ühenduses ei olda, selgitas Kuimet.

Kuna 1995. aastal ei kehtinud ka avaliku teenistuse seadus on seega väga raske öelda, kas Simmi töölevõtmiseks toimus konkurss või milline taustakontroll sellele täpselt eelnes.

«Tegemist oli endise politsei peadirektoriga, igal asutusel oleks kindlasti hea meel endale sellist töötajat saada,» ütles Kuimet.

Kuimeti sõnul oli Simmil nagu kõigil Eesti kõrgematel ametnikel oma ametikohal töötamiseks kehtiv riigisaladuse ligipääsuluba, mida kaitsepolitsei iga viie aasta tagant uuendab.

Kas Simmil oli riigisaladuse luba juba sellest ajast, kui ta töötas politsei peadirektorina, või sai ta selle kaitseministeeriumisse tööle asumisel, ei osanud Kuimet öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles