Klaas: kaalume liiklusseaduse edasilükkamist tõsiselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljude sõiduõpetajate kinnitusel pole mitmed uue liiklusseaduse nõuded neile siiani arusaadavad.
Paljude sõiduõpetajate kinnitusel pole mitmed uue liiklusseaduse nõuded neile siiani arusaadavad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas ütles, et Eesti Autokoolide Liidu tehtud ettepanek lükata liiklusseaduse kehtima hakkamine edasi on väga tõsine ja komisjon arutab seda kindlasti.

Homme arutab riigikogu suures saalis liiklusseaduse muudatusi esimesel lugemisel ning seejärel on aeg teha muudatusettepanekuid. «Kindlasti neid ettepanekuid majanduskomisjon arutab, sest see on niivõrd oluline seadus ja puudutab absoluutselt iga inimest. Minu seisukoht on, et need küsimused, mis jäävad lahtiseks ja nõuavad põhjalikumat analüüsi, nende sisseviimisega ei tohi kiirustada,» sõnas Klaas.

Teisalt tõi ta välja, et seaduse edasilükkamine toob pahameele näiteks nendele liiklejatele, kes on arvestanud, et 1. jaanuarist ei pea enam juhiluba kaasas kandma, samuti jalgratturitele, kes uue seadusega lubatakse teatud tingimustel kõnniteedele sõitma.

«Samas kui vaadata, et praegu liiklus ja reeglid toimivad, siis on võimalik valida, kas jätkata mingi periood veel niimoodi või ikka minna 1. jaanuarist üle uuele seadusele.»

Klaas kinnitas, et ka varem on väga mahukate seaduste puhul seda ette tulnud, et veel enne jõustumist uut seadust juba parandama asutakse. «Praegu on seaduse vastuvõtmise ja jõustamise vahel päris pikk periood, selle ajal on palju asju selgeks saanud. See ei ole erandlik nähtus,» kinnitas ta.

Suvel vastu võetud liiklusseadus peaks jõustuma 1. jaanuarist, kuid Eesti Autokoolide Liit tegi ettepaneku see kuue kuu võrra edasi lükata, sest praegu on selle ümber veel palju segast.

Ka Keskerakonna fraktsioon tegi täna ettepaneku liiklusseaduse jõustumine edasi lükata, nende arvates võiks seda teha aasta võrra.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles