Riigireetmise kahtlustust arutab ilmselt mitu riigikogu komisjoni

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Riigikogu väliskomisjoni esimehe Sven Mikseri sõnul annab Herman Simmi kahtlustus riigireetmises kõneainet mitmele erinevale parlamendi komisjonile.

Väliskomisjoni liige Silver Meikar mainis täna, et väliskomisjon võib juba neljapäeval korraldada ühisistungi riigikaitsekomisjoniga.

«Antud sündmus mõjutab ka välis- ja kaitsekomisjoni tegevust. Küsimus ei ole mitte ainult selles, et kas peaks tulema mingid seaduseparandused samalaadsete sündmuste risikide vähendamiseks. On selge, et Simmu tegevus tõstatatakse rahvusvahelistel kohtumistel, kus mõlema komisjoni liikmed sageli osalema peavad. Me vajame rohkem infot kui see, mis praegu online meedias avalikuks tarbimiseks on,» kirjutas Meikar täna oma ajaveebis.

Väliskomisjoni esimees Sven Mikser ütles Postimees.ee’le, et Simmi juhtum annab kõneainet kindlasti mitmele riigikogu komisjonile. Mikseri sõnul puudutab temaatika lisaks välis- ja riigikaitsekomisjonile ka õiguskomisjoni ning julgeolekuasutuste järelvalvekomisjoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles