Minister päästjate nõudmistest: mingit lisaraha meil pole

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants
Marko Pomerants Foto: Peeter Langovits

Siseminister Marko Pomerants ütles kommentaariks päästjate palganõudmisele, et sisulise lahenduse leiab olukord siis, kui eelarve seda lubab, praegu aga uueks aastaks mingit lisaraha päästjate palkadeks ei ole.

Siseminister Marko Pomerants, kui realistlik on päästjate lootus, et nad ei peaks uuest aastast tegema ööpäevases vahetuses kaks tundi sisuliselt tasuta tööd?

See kõik on seotud ressursiga. Igasuguseid asju saab teha täpselt nii palju, kui palju sul raha ja ressurssi on. Ja mingit lisaraha meil uueks aastaks pole.

Meie pakutud lahendus oleks ühest küljest tobe jälle päästjatele – kui nad soovivad 24-tunnises vahetuses teha tööd kõik tunnid täisraha eest, siis oleks variant langetada nende üldist tunnitasu.

Kas sisulist lahendust ei olegi?

Lahendus on siis, kui eelarve seda lubab. Siis saame oma võimalusi uuesti läbi vaadata.

Kas see tähendab, et päästeameti eelarve uuel aastal ei kasva?

Suurusjärk on üldjoontes sama. Oleme eelarveläbirääkimistel suutnud mõne kopika juurde võidelda, kuid palga kõrval peame jälgima sedagi, et tehnika, millega päästjad tööd teevad, oleks korras ja väljakutsetele sõitmiseks oleks autos ka bensiini.

Politsei- ja piirivalveametis on mindud seda teed, et võetakse palgata puhkusena välja masupäevi. Päästeamet seda ei tee.

Päästevaldkonnas ei saa töötada nii, et väljakutsele reageeritakse vastavalt selle tõsidusele. Päästjaid on alati kohe kohale vaja.

Kuulsin inimketi-aktsioonist alles täna (eile – toim) päästeameti juhilt. Omamoodi on see naljakas olukord, sest viimastel läbirääkimistel ROTALiga ei olnud sellest midagi kuulda. Meil pole omavahelises suhtluses pingeolukordi ja seetõttu tundub see kuidagi naljakas suhtlusvorm.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles