Aaviksoo ei kinnitanud NATO saladuste Venemaale müümist

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo. .
Kaitseminister Jaak Aaviksoo. . Foto: Peeter Langovits.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo ei kinnitanud rahvusringhäälingu teleuudistes, et täna avalikuks tulnud riigireetmise skandaali puhul müüdi NATOga seonduvat salajast infot Venemaale.

Aaviksoo ei osanud ka öelda, kaua ajaliselt riigireetmine juba aset leidis. Ametkonnad, mis tegelevad saladuselubade väljastamisega, peavad nüüd toimunut analüüsima, ütles Aaviksoo «Aktuaalse kaamera» eetris.

Ta tunnistas, et koostöö materjalide kogumisel ja paljastamine oli rahvusvaheline.

Minister ütles, et kahju väljendub eelkõige inimeste enesetundes, kes ennast nüüd reedetuna tunnevad. Võimalik kahju, mis on seoses salastatud materjalide edastamisega teistele riikidele, võib ministri sõnul tähendada
erinevaid ümberseadistusi ja -ehitusi.

Minister rõhutas, et me ei tohiks unustada, et täna toimunud paljastamine on eelkõige paljude riigiametnike tubli töö tulemus.

Tagasiastumise küsimusele vastates leidis Aaviksoo, et on selle üle mõelnud, kuid ei suuda näha, millist kasu sellest võiks sündida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles