Rumessen sai kohtus kultuuriministeeriumi üle võidu

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vardo Rumessen
Vardo Rumessen Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tallinna ringkonnakohus tunnistas täna kunagise riigikogu liikme, tuntud pianisti ja muusikaajaloolase Vardo Rumesseni helilooja Eduard Tubina elulooalbumi ainuautoriks ning mõistis talle kultuuriministeeriumilt välja 50 000 krooni.

Ringkonnakohus tühistas varasema Harju maakohtu otsuse, millega oli albumi ainuautorsust taotlenud Rumesseni (67) hagi jäetud rahuldamata, ütles ringkonnakohtu sekretär ERR Uudistele.

Kohus mõistis kultuuriministeeriumilt Rumessenile tema teose õigusvastase kasutamisega tekitatud mittevaralise kahju hüvitamiseks 50 000 krooni, samuti jättis kohus menetluskulud ministeeriumi kanda.

Rumessen pöördus kohtusse, kuna riigile kuuluv teatri- ja muusikamuuseum lisas Tubina albumile koostajana ka muuseumi endise teaduri Inna Kivi nime.

Rumessen tahtis, et teda tunnistataks albumi «Eduard Tubin ja tema aeg» ainuautoriks ning talle mõistetaks välja teose õigusvastasest kasutamisest tekkinud mittevaraline kahju 25 000 krooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles