Kirsten Geelan: Taani ulatab Gruusiale abikäe

, Taani suursaadik Eestis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirsten Geelan
Kirsten Geelan Foto: Repro


Viimase aja sündmused Gruusias on Taanit tugevalt häirinud. Vaevalt kolm kuud tagasi külastas Gruusiat Taani välisminister Per Stig Møller ning kohtus poliitikutega nii Thbilisis kui ka Abhaasias, kus vesteldi sealsete juhtide lootustest ja arusaamadest seoses riigi tulevikuga.



Lisaks juba varasemale toetusele otsustas Taani valitsus üle-eelmisel nädalal suurendada Gruusiale antavat majandusabi põgenike ja ümberasustatute voolu takistamiseks ning infrastruktuurile tekitatud suurte kahjude kõrvaldamiseks. Rohkem kui 100 miljonit krooni investeeritakse erasektori ülesehitamiseks purustatud piirkondades, sõjapõgenike elutingimuste parandamiseks ja riigi avaliku sektori reformide toetamiseks.



Samuti on Taanil plaanis arendada tihedamat poliitilist ja majanduslikku koostööd teiste sama regiooni riikidega, eriti Ukraina, Moldaavia ja Armeeniaga.



Taani välisministri sõnul on «Taanil tõsine huvi tugevdada poliitilist ja majanduslikku koostööd idanaabritega ja hõlmata neid nii palju kui võimalik lääne koostöö struktuuridesse. Sündmused Gruusias on selgelt tõestanud meie toetusprogrammide vajaduse laiendamist riikides, mis on nii Venemaa kui Euroopa Liidu naabrid – eelkõige Gruusias, kuid ka Ukrainas, Moldaavias ja Armeenias».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles