Jalakäijad on lumise libedusega harjunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libe tänav.
Libe tänav. Foto: Margus Ansu.

Ehkki paljud linnatänavad peidavad kauni lumekihi all salakavalalt libedat jääd, pole see haiglate kinnitusel suurendanud traumapunkti pöörduvate inimeste arvu.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla erakorralise meditsiini keskuses leiti, et tõenäoliselt on inimesed lumega juba harjunud, sest traumadega pöördujate arv püsib tavapärastes raamides.

«Keskmiselt pöördub traumadega erakorralise meditsiini keskusse 56 inimest päevas, mõni päev pisut rohkem, teine päev vähem. Detsembri alguses on see püsinud ühtlaselt sel tasemel,» sõnas PERHi pressiesindaja Inga Lill.«Tavaliselt on rohkem kukkujaid esimeste lumepäevadega,» lisas ta.

Ka Kristi Tael Tartu Ülikooli kliinikumist kinnitas, et traumade arv pole viimastel päevadel tõusnud. Ta arvas, et Tartu ilmastikuolud on ka märksa rahulikumad kui Tallinnas nii lume koguse kui libeduse poolest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles