Õpilasliit: mis hinnaga PISA-edu saavutati?

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Eesti Õpilasesinduste Liit tunneb PISA-testi heade tulemuste üle heameelt, kuid toob välja, et teadmiste kõrval tuleks Eesti koolides edaspidi ka inimesi rohkem väärtustada.

Liidu juhatuse esimees Edgar Rootalu ütles, et kuigi võime Eesti õpilaste taseme üle heameelt tunda, peame endalt küsima, mis hinnaga edetabelikoht saavutati.

«Kas meil treenitakse universaalinimesi või oma ala spetsialiste, kes tugeva haridusega  Eestit tulevikus edasi viivad – peame otsustama, kas riiki viivad edasi inimesed või teadmised, kumma me ohverdame?» küsis Rootalu. Ta viitas uuringutele, mille põhjal ei tunne Eesti õpetajad end oma tööd tehes hästi ja õpilased kogevad koolis sageli vägivalda.

«Need on tugevad probleemid, millega peame kõik koos edasi tegelema,» märkis Rootalu ja tunnustas Eesti Koostöö Kogu, kes on algatanud Eesti Haridusstrateegia 2030 koostamise, milles neile muredele lahendusi leida püütakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles