Arvatava reeturi tabamise uudis jõudis maailma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1995 kevadel politseipeadirektorina koos Jüri Pihliga. Pool aastat hiljem läks Simm tööle kaitseministeeriumi.
1995 kevadel politseipeadirektorina koos Jüri Pihliga. Pool aastat hiljem läks Simm tööle kaitseministeeriumi. Foto: Peeter Langovits

Herman Simmi ja tema abikaasa arreteerimisest riigireetmise kahtluse tõttu kirjutasid eile internetiportaalid Venemaast Lõuna-Aafrikani.


Suurleht International Herald Tribune vahendas Eesti prokuratuuri teavet selle kohta, et Simmi kahtlustatakse salajase informatsiooni kogumises ja välisriigile edastamises. BNSi mitteametlikule allikale viidates lisas leht, et kõnealune välisriik on Venemaa.



«Eesti ja Venemaa suhted on alates mullustest pronkssõdurirahutustest alla käinud ning Moskva teeb jõupingutusi selle Balti riigi isoleerimiseks ja majanduslikuks karistamiseks,» lisas Tribune.



Uudises märgiti, et Simm juhtis aastail 2000–2006 Eesti kaitseministeeriumi julgeolekuosakonda ning töötas seejärel ministri julgeolekunõunikuna. Tribune’i lugejad said teada, et Simm vastutas riigisaladustega ümberkäimise ja kaitse eest, samuti töötas ta Euroopa Liidu ja NATO informatsiooni kaitsmise süsteemidega. Lisaks juhtis Simm valitsusdelegatsiooni, mis sõlmis kümnete teiste riikidega salajase info kaitse kokkulepped, märkis Tribune.



Niisugused, peamiselt Eesti meediat tsiteerivad uudised dpa, AP ja AFP sulest ilmusid eile paljude riikide väljaannetes, sh isegi kaugetes eksootilistes maades. India uudisteportaal Top News märkis, et tegu on esimese sarnase juhtumiga alates Eesti lahkumisest Nõukogude Liidust 1991. aastal.



Lõuna-Aafrika veebiväljaanne Independent Online avaldas samalaadse uudise AFP-lt, lisades veel väikese ülevaate Simmi karjäärist Eesti politsei juhina.



Vene agentuurid ja uudisteportaalid nagu newsru.com, lenta.ru ja Interfax piirdusid eile Simmi kohta käivate uudiste neutraalse refereerimisega, samuti leidis juhtum kajastamist Soome, Austria, Prantsuse ja paljude teiste maade uudisvoos. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles