Pihl tõenäoliselt riigikokku ei pürgi

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl
Jüri Pihl Foto: Pm

Pärast juhivahetust on sotside uus juhtkond asunud koostama valimisnimekirju, mis mitmed n-ö vana stiili toetajad minema peletab. Tõenäoliselt ei kandideeri riigikokku sotside endine juht Jüri Pihl.

Valimisnimekirjade kokkupanemise lõpusirgel on pinged parteide peakontorites ja juhatustes kasvanud. Oktoobris sotside üldkogul uuele juhile Sven Mikserile alla jäänud endine siseminister Pihl loobus ka abilinnapea kohast ning taandas end juhatusest, et lasta uuel meeskonnal oma poliitikat arendada.

Postimehe andmetel ei kandideeri Pihl kevadel ka riigikogu valimistel. Vastuolud võisid tekkida lihtsas positsiooniheitluses. Oktoobri lõpus teatas Pihl: «Kavatsen (riigikogu) valimistel kandideerida ringkonnas number kaks, mis hõlmab nii minu elukohta Piritat kui ka Kesklinna ja Lasnamäed. Leian, et koduringkonnas kandideerimine on loomulik samm.»

Väidetavalt näeb aga sotside uuenenud juhatus selle piirkonna esinumbrina sotside Tallinna piirkonna esimeest Andres Anvelti. Ühe võimalusena nähti Pihli kandideerimas Pärnus, kus aga samuti juba kindlad väljakujunenud esinimed.

Pihl keeldus eile kommentaaridest ning palus ära oodata homse Tallinna piirkonna kogunemise. Postimehe andmetel on ta otsuse langetanud ning uus väljakutse erasektoris ootamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles