Kroonitud kana salat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonitud kana salat
Kroonitud kana salat Foto: Jaan Heinmaa

8 eelroaportsu, mida võid serveerida muretainakorvikestes

1 kana (või 1,2 kg kanafileed)
1 viilutatud sibul
3 viilutatud porgandit
soola-pipart, tsipake estragoni ja peterselli
 

Aseta kana ja kõik muud ained potti, vala peale külm vesi (nii et see katab ained). Kuumuta keema, riisu vaht ning vähenda kuumust. Keeda tasasel tulel, kuni kana pehme (u 1,5 tundi). Kurna puljong läbi tiheda sõela. (Võid valmistada kanast ka konsomee ülejärgmise retsepti järgi.) Lase potis jahtuda. Eemalda liha luudelt ja lõika see suupärasteks paladeks.

Salatiained:
1 purk (u 350 g) konserveeritud aprikoose või virsikuid, mis nõrutatud ja lõigatud õhukesteks viiludeks
3 sl kompotivedelikku
200 ml majoneesi
1 dl jogurtit
1/2 sl teravat sinepit
1 tl karripulbrit
1/3 dl kohvikoort
100 g mandlilaaste (rösti ahjus 180 kraadi juures kergelt pruunikaks)
Sega omavahel majonees, jogurt, sinep, karripulber, 3 sl kompotivedelikku ja kohvikoor. Lao kihiti (või sega juba kastmega) kanapalad, pooled röstmandlid ja aprikoosiviilud. Vala üle kastmega ja kaunista ülejäänud mandlitega. Sobib hästi ka röstsaiakatteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles