ERR.ee: Rahumägi ei usu, et Simmi motiveeris raha

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
.
. Foto: Lennart Rikk

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimehe Jaanus Rahumäe hinnangul istusid riigireetmises kahtlustatavale Herman Simmile suured mängud, kuid poliitik ei pea tõenäoliseks, et Simmi motiveeris raha.


«Harva on raha see põhiline motivaator. Tavaliselt suurte skandaalide juures nii USAs kui Euroopas on summad olnud pigem naeruväärsed,» rääkis Rahumägi ETV «Terevisioonis», vahendab ERR Uudised.

«Tavaliselt on need olnud siiski hingelaadi põhjused - kas inimene tahab teha ühel hetkel midagi suurt või on solvutud-nörditud oma riigi peale. Motivatsioone võib olla väga erinevaid,» märkis ta.

Rahumäe hinnangul pole Eesti piisavalt hästi kasutanud ka nn kuldseid käeraudu, mis ilmnes ka kaitsepolitsei peadirektori väljavahetamisel.

«See mõiste võib kõlada halvasti, aga asja sisu on ju see, et sellisel kõrgel ametipositsioonil isikud, kes valdavad sellist infot riigi kohta, nendega tuleb käituda ja kõik riigid käituvad lugupidavalt, austusväärselt ja neid inimesi hinnatakse,» seletas Rahumägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles