Parts: uus liiklusseadus peaks 1. jaanuarist ikkagi jõustuma

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Peeter Langovits

Majandusminister Juhan Parts ütles täna riigikogus arupärimistele vastates, et ta ei toeta uue liiklusseaduse jõustumise edasilükkamist.

Parandatud liiklusseadus peaks jõustuma 1. jaanuaril, kuid selle edasilükkamist on soovinud näiteks autokoolide liit ja Keskerakond. 

Viimase liige Nikolai Põdramägi rääkis, et liiklusseadus võeti vastu alles pool aastat tagasi ja juba tahetakse seda muuta. «Ühesõnaga, toodame toorikuid. Miks me võtame seadusi ja otsuseid vastu kiirustades, kuhu me tormame? Liiklusseadusega jukerdamine ei ole naljaasi, selle taga on ju inimeste elud,» märkis ta.

Juhan Partsi sõnul on liiklusseaduse välja töötanud erinevate valdkondade eksperdid ning selleks kulus kuus aastat. «Riigikogus me arutasime seda üle aasta. Suures plaanis on ta kindlasti oluline samm edasi. /.../ Ma ei mõista praegu seda soovi, et see üldse tagasi pöörata. /.../ Ma arvan, et see tekitaks veel rohkem segadust,» rääkis Parts.

Minister nimetas arutlusel olevaid muudatusi pisikesteks, kosmeetilisteks probleemideks ning tema arvates on seaduse parandamiseks aasta lõpuni veel piisavalt aega. «Nii et arvan, et see liiklusseadus, mis on 1. jaanuarist planeeritud jõustuma, peaks jõustuma,» märkis Parts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles