Riik surub soolise võrdõiguslikkuse eelarvetesse

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edaspidi peaks rahavahendite jagamise mõju meestele ja naistele arvestatama ka eelarve koostamisel.
Edaspidi peaks rahavahendite jagamise mõju meestele ja naistele arvestatama ka eelarve koostamisel. Foto: Lennart Rikk

Sotsiaalministeerium värbab praegu koordinaatorit, kelle ülesandeks on ministeeriumide koolitamine soolise eelarvestamise valdkonnas.

«Sootundlik eelarvestamine tähendab seda, et soolise võrdõiguslikkuse põhimõte ning selle eesmärgid põimuvad rahanduspoliitikaga. Inimkeskse lähenemise järgi ei ole eelarve kunagi sooneutraalne, mistõttu peab eelarve planeerimisel, koostamisel ning täitmisel pidama silmas, et viisil, kuidas riigi raha kasutatakse, on naistele ja meestele erinevad mõjud,» selgitas soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper Postimees.ee’le

Tema sõnul peab raha jagunemine erinevate kulude katteks aitama kaasa naiste ja meeste võrdõiguslikkuse saavutamisele. 

Uue koordinaatori ülesanne on ka eestikeelse soolise eelarvestamise käsiraamatu koostamine.

Uus töötaja värvatakse tähtajaliselt: 2012. aasta kevadeks peaks koolitused tehtud olema, käsiraamat valmis ning infopäevad läbi viidud.

Koordinaatori lõplikku palka ei osanud Sepper veel öelda. See peaks selguma värbamise läbirääkimiste käigus. Projekti rahastab 80 protsendi ulatuses Euroopa Komisjon.

Tööle kandideerijalt nõutakse muu hulgas magistrikraadi, väga head eesti ja inglise keele oskust ning teadmisi soolise võrdõiguslikkuse teemast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles