Naist surnuks põletada üritanud mehe karistus jääb jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Oma naise surnuks põletamise katse eest kahes alamas kohtuastmes süüdi mõistetud Emil Ratsi karistus jääb lõplikult jõusse, kuna riigikohus ei võtnud tema kaitsja kassatsioonkaebust menetlusse.

Pärnu maakohus leidis juuni alguses, et 70-aastase Ratsi süü süütamises, ähvardamises, kehalises väärkohtlemises ning mõrvakatses on tõendatud ning määras talle kaheksa-aastase vangistuse. Ühtlasi rahuldas kohus kannatanu ligi 19 000-kroonise tsiviilhagi. Ratsile määratud karistuse jättis hiljem jõusse ka ringkonnakohus, kuigi mehe kaitsja taotles oma kliendi õigeksmõistmist.

Seejärel esitas kaitsja kassatsioonkaebuse riigikohtusse, kuid see ei saanud kolmapäeval menetlusluba, mis tähendab süüdimõistva otsuse lõplikku jõustumist.

Eeluurimisel kogutud andmetel valitsesid Haapsalus elava Emil Ratsi ja tema abikaasa vahel pingelised suhted ning mees ähvardas naist ja vägivallatses tema kallal.

Peretüli võttis eriti julma pöörde mullu aprillis, kui mees lukustas naise oma korteris elutuppa ja süütas seejärel ukse süütevedelikku kasutades põlema, tuvastas politsei.

Põletushaavu saanud naisel õnnestus eluga pääseda vaid tänu sellele, et ta hüppas korteri aknast välja.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Lääne ringkonnaprokurör Indrek Kalda mehele süüdistuse ähvardamises, kehalises väärkohtlemises, süütamises ning mõrvakatses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles